miercuri, 2 iunie 2010

Google nu mai vrea Windows

Tot mai vulnerabil la atacurile hackerilor, “batranul” Windows pierde teren in sectorul corporate din motive de securitate. De pilda, Google interzice angajatilor sa mai utilizeze Windows pe computerele de serviciu, alegand, in schimb, sistemele de operare Apple sau Linux. Angajatii care doresc, totusi, sa foloseasca in continuare Windows au nevoie de aprobarea directa a managerului IT al companiei. Noile masuri de securitate au fost adoptate in urma atacurilor violente ale hacker-ilor chinezi, care – sustine un angajat Google – au determinat multe persoane sa-si schimbe sistemul de operare, optand preponderent pentru Mac. Google a refuzat sa dea o declaratie oficiala privind noua sa politica interna de securitate IT, insa angajatii intervievati declara ca se lucreaza de zor la implementarea noului sistem de operare al Google – Chrome OS, viitorul concurent al Windows.

Cele doua companii isi disputa suprematia pe mai multe nise, de la motoare de cautare si programe de e-mail pana la sisteme de operare. In timp ce Google este lider in topul motoarelor de cautare, Windows ramane cel mai popular sistem de operare din lume, 80% din instalari fiind reprezentate de diverse versiuni Windows, potrivit companiei de cercetare de piata Net Applications.
In ce masura vor reusi contracandidatele sa detroneze Windows, ramane de vazut. Voi ati renunta(t) la Windows pentru alte sisteme de operare? Care si de ce?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu